Onze meerwaarde

WKR denk er dit jaar eerder aan!

Posted by Rudi Düpper

13 april 2017 11:11:36 CEST

De Werkkosten regeling is vaak een onderwerp dat in december wordt aangestipt. Op zich volledig onterecht, want het is veel handiger om hier gedurende het jaar mee bezig te zijn. Kortom ook als je paaseieren aan het personeel geeft even aan de WKR denken. Download onze gratis Advieswijzer Lonen 2017 voor alle tips!

LEES MEER

Topics: Werkkostenregeling

Benut uw mogelijkheden binnen de werkkostenregeling.

Posted by Rudi Düpper

13 december 2016 14:51:44 CET

Benut ook dit jaar uw mogelijkheden binnen de werkkostenregeling:

LEES MEER

Topics: Werkkostenregeling

Is een iPad fiscaal gezien een computer of een telefoon?

Posted by Rudi Düpper

17 september 2015 9:00:53 CEST

Ik heb er al een keer eerder een blog over geschreven. De zaak is toen door RTL aan de rechter voorgelegd. RTL had een aanslag ontvangen van rond de 300.000,- Euro, omdat zij aan haar werknemers een iPad had gegeven. De rechter besliste toen dat de iPad fiscaal nog onder de categorie telefoons vielen en kon je als werkgever deze onbelast aan de werknemer geven. Daar is nu een einde aan gekomen.

LEES MEER

Topics: Werkkostenregeling

Bespaar belasting op je vaste kostenvergoeding!

Posted by Rudi Düpper

12 november 2014 9:30:00 CET

Ook onder de WKR is een vaste kostenvergoeding mogelijk. U moet dan wel een onderscheid maken tussen gerichte vrijstellingen, intermediaire kosten en overige posten. Vergoedingen van overige posten zijn loon. U mag deze onderbrengen als eindheffingsloon in de vrije ruimte. De vaste kostenvergoeding voor kosten die worden gerekend tot gerichte vrijstellingen en intermediaire kosten blijven enkel onbelast als u de vergoeding onderbouwt met een onderzoek vooraf naar de werkelijk gemaakte kosten en u dit onderzoek herhaalt als de Belastingdienst daarom vraagt. Het onderzoek vooraf wordt in de praktijk vaak vergeten. 

LEES MEER

Topics: Werkkostenregeling

Hoe inventariseer je of vaste onkostenvergoeding onder de nieuwe werkkostenregeling valt?

Posted by Rudi Düpper

1 oktober 2014 15:00:00 CEST

In de blog van 23 juli heb ik al kort het stappenplan aangegeven, maar er blijkt toch nog behoefte te zijn aan extra informatie. 

LEES MEER

Topics: Werkkostenregeling

Toch de werkkostenregeling

Posted by Eline van Eeten

23 juli 2014 14:00:00 CEST

euro


Naast alle andere informatie die al over deze regeling is geschreven hebben we toch besloten om hier een blog over te schrijven.

Vanaf 1 januari 2015 eindigt de keuze tussen toepassing van de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekking en werkkostenregeling. Vanaf het nieuwe jaar bent u verplicht om over te gaan naar de sinds 2011 bestaande werkkostenregeling.

LEES MEER

Topics: Werkkostenregeling