Onze meerwaarde

Is er duidelijkheid over het leven na de VAR.

Posted by Rudi Düpper

1 mei 2017 8:55:43 CEST

Oke, het is nu even stil rond de wet DBA, de opvolger van de VAR. Vanwege de grote onrust en onzekerheid over de Wet DBA krijgen Zzp'ers en opdrachtgevers langer de tijd om zich aan te passen aan deze wet. De handhaving is namelijk opgeschort tot in ieder geval 1 januari 2018, hier hadden wij al eerder een advieswijzer over uitgegeven “ketenaansprakelijkheid”. Of deze opschorting nog wordt verlengd, daarover volgt nog vóór 7 juli 2017 meer duidelijkheid.

LEES MEER

Topics: VAR, Aansprakelijkheid, DGA, BTW, Lonen, fiscaal

Eigenrisicodragerschap nog even voor 31 maart

Posted by Rudi Düpper

27 maart 2017 14:05:46 CEST

Als je per 1 juli aanstaande eigenrisicodrager wilt worden voor de WGA of de ZW, of wilt u per die datum niet langer eigenrisicodrager zijn, houd dan rekening met een belangrijke deadline. Eventuele wijzigingen moeten uiterlijk op 31 maart 2017 aan de Belastingdienst zijn doorgegeven, je hebt dus nog deze week om het te regelen. Wij hebben dit al eerder aangegeven in onze gratis download Advieswijzer Lonen 2017.

LEES MEER

Topics: VAR, DGA, fiscaal, WGA

Update Eigen Woningregeling

Posted by Rudi Düpper

24 februari 2017 16:36:40 CET

Voor de eigen woning gelden strenge fiscale regels. Een lening voor de eigen woning moet tegenwoordig aan aflossingseisen voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Daarnaast geldt een aftrekbeperking voor rente in de hoogste belastingschijf (52%).

LEES MEER

Topics: VAR, DGA, Echtscheiding, fiscaal, Eigen Woning

Aansprakelijkheid bij uitbesteden werk.

Posted by Rudi Düpper

3 februari 2017 10:15:10 CET

Nu de VAR op de schop is genomen is er veel discussie ontstaan over de huidige situatie als er personeel wordt ingehuurd. Het belangrijkste is natuurlijk wat is nu het risico en waar ben ik nu eigenlijk aansprakelijk voor. In de gratis advieswijzer van 7 pagina’s staat goed aangeven wat je kan doen om die aansprakelijkheid te voorkomen.

LEES MEER

Topics: VAR, DGA, BTW, Lonen, fiscaal

Krijgt de ZZP in 2017 nog wel een opdracht?

Posted by Rudi Düpper

9 november 2016 12:18:20 CET

Krijgt de ZZP in 2017 nog wel een opdracht?

LEES MEER

Topics: VAR, Aansprakelijkheid, DGA

Bv alternatief voor modelovereenkomst?

Posted by Rudi Düpper

10 oktober 2016 16:15:00 CEST

Deze week schrijf ik weer eens een blog over de model-overeenkomst omdat wij merken dat dit veel vragen oproept. Het is inmiddels bekend dat wij momenteel in de implementatiefase zitten. In deze fase (1 april 2016 tot 1 januari 2017) krijgen opdrachtgevers en opdrachtnemers de tijd om waar nodig hun werkwijze aan te passen. Gedurende deze gewenningsperiode hanteert de Belastingdienst een terughoudend handhavingsbeleid.

LEES MEER

Topics: VAR

VAR: welke modelovereenkomst moet ik hebben?

Posted by Rudi Düpper

11 augustus 2016 9:00:00 CEST

Het is inmiddels wel duidelijk dat de VAR is vervangen door een modelovereenkomst. Wellicht vraagt u zich af, welke overeenkomst kan ik nu eigenlijk gebruiken?

LEES MEER

Topics: VAR

Wat doet de Belastingdienst na de VAR?

Posted by Rudi Düpper

13 mei 2016 16:00:00 CEST

De VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) kan vanaf 1 mei niet meer worden gebruikt; dat is u inmiddels wel bekend. Maar hoe controleert de Belastingdienst dit nu? De Staatssecretaris geeft in antwoord op Kamervragen aan hoe de Belastingdienst dit gaat beoordelen. Want als u gebruikmaakt van een modelovereenkomst, die u kunt downloaden van de site van de Belastingdienst, heeft u zekerheid over de loonheffingen. Die zekerheid geldt alleen als ook daadwerkelijk volgens de overeenkomt wordt gewerkt.

LEES MEER

Topics: VAR

Help de VAR verdwijnt!

Posted by Rudi Düpper

25 maart 2016 9:00:00 CET

Als u onze blog volgt dan weet u dat dit onderwerp vaker is besproken. Hier een aanvulling: tot 1 mei 2016 is de VAR nog uw zekerheid dat u geen loonheffingen of premies werknemersverzekeringen verschuldigd bent: hierna is het echt over.

LEES MEER

Topics: VAR

Is er nog leven na de VAR?

Posted by Rudi Düpper

11 december 2015 16:00:00 CET

Het begint nu wel duidelijk te worden dat de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) in 2016 gaat verdwijnen. De VAR wordt nu nog als belangrijk gezien voor de Zzp’er om zelfstandig ondernemer te kunnen blijven in plaats van in loondienst.

LEES MEER

Topics: VAR