Onze meerwaarde

Is er duidelijkheid over het leven na de VAR.

Posted by Rudi Düpper

1 mei 2017 8:55:43 CEST

Oke, het is nu even stil rond de wet DBA, de opvolger van de VAR. Vanwege de grote onrust en onzekerheid over de Wet DBA krijgen Zzp'ers en opdrachtgevers langer de tijd om zich aan te passen aan deze wet. De handhaving is namelijk opgeschort tot in ieder geval 1 januari 2018, hier hadden wij al eerder een advieswijzer over uitgegeven “ketenaansprakelijkheid”. Of deze opschorting nog wordt verlengd, daarover volgt nog vóór 7 juli 2017 meer duidelijkheid.

LEES MEER

Topics: VAR, Aansprakelijkheid, DGA, BTW, Lonen, fiscaal

Aansprakelijkheid bij uitbesteden werk.

Posted by Rudi Düpper

3 februari 2017 10:15:10 CET

Nu de VAR op de schop is genomen is er veel discussie ontstaan over de huidige situatie als er personeel wordt ingehuurd. Het belangrijkste is natuurlijk wat is nu het risico en waar ben ik nu eigenlijk aansprakelijk voor. In de gratis advieswijzer van 7 pagina’s staat goed aangeven wat je kan doen om die aansprakelijkheid te voorkomen.

LEES MEER

Topics: VAR, DGA, BTW, Lonen, fiscaal

Subsidieregeling Praktijkleren, regel het nog voor 15 september

Posted by Rudi Düpper

30 augustus 2016 10:30:00 CEST

In Nederland heb je veel subsidiefaciliteiten en één ervan is de subsidieregeling Praktijkleren. U kunt nog een subsidieaanvraag voor het studiejaar 2015-2016 indienen tot en met 15 september 2016 (17.00 uur). Heeft u dus personeel in dienst dat een opleiding volgt? Dan is de kans aanwezig dat u hier aanspraak op kunt maken.

LEES MEER

Topics: Lonen

Vakantiewerk door uw kinderen in uw eigen zaak?

Posted by Rudi Düpper

25 mei 2016 9:30:00 CEST

De eindexamens worden deze week afgerond en de schoolvakanties starten volgende maand. En dan komt automatisch de vraag naar boven drijven: waar kan uw zoon of dochter deze zomer gaan werken? Het is al zeer gebruikelijk om uw partner op de loonlijst van de onderneming te zetten. Dat is fiscaal heel gunstig, maar geldt dit eigenlijk ook voor uw kinderen?

LEES MEER

Topics: Lonen

Omschakelen van UWV naar WGA

Posted by Rudi Düpper

29 april 2016 16:00:00 CEST

Waarom omschakelen? Het is namelijk mogelijk om eigenrisicodrager te worden en hierdoor wellicht goedkoper uit te zijn. Risicodrager betekent in dit kader dat u zelf de verzekering regelt. Het punt is dat je dit vóór 1 oktober 2016 aan de Belastingdienst moet doorgeven. U zult begrijpen dat het uitzoeken of dit voor u interessant is, tijd kost. En dan moet u nog de keuze maken bij wie ga ik dit verzekeren.

LEES MEER

Topics: Lonen

Premie kortingen wat is dat?

Posted by Rudi Düpper

24 februari 2016 12:13:14 CET

Werkgevers hebben de mogelijkheid hun afdracht van de ingehouden loonbelasting en premies aan de Belastingdienst te verminderen.

LEES MEER

Topics: Lonen

Hoe ziet het eerste loonstrookje in 2016 er uit?

Posted by Rudi Düpper

18 januari 2016 19:30:00 CET

Het ADP is altijd één van de eersten die met een loonstrook voor het nieuwe jaar komt. Het voordeel dat hier wordt geschetst, geldt alleen voor de modale inkomens. De medewerkers met twee maal modaal en hoger gaan erop achteruit. Het best af zijn de gezinnen waarbij beide partners een modaal inkomen hebben; dan is het voordeel al snel €1.415 tot €1.938. Maar de wijzigingen zijn nog niet voor iedereen even helder. Hierbij kort de belangrijkste wijzigingen die van invloed zijn op de nieuwe loonstrook.

LEES MEER

Topics: Lonen