Onze meerwaarde

Een hypotheek via de familie is een goede optie

Posted by Rudi Düpper

28 oktober 2015 12:28:00 CET

lenen-aan-de-bv

Het lenen van geld van familie of van de BV, kan voor beide partijen zeer voordelig zijn. Het aantal leningen die niet via een bank worden afgesloten, maar via derden, is behoorlijk toegenomen, 20% meer dan voorgaande jaren. In de helft van de afgesloten leningen gaat het om een bedrag tussen de 20.000 en 50.000 euro. In 20% van de leningen is het bedrag zelfs meer dan 100.000 euro.

LEES MEER

Topics: Lenen

Woninglening voor eigen woning bij familie of eigen bv? Doe opgaaf

Posted by Rudi Düpper

3 april 2015 16:00:00 CEST

Het komt steeds vaker voor dat de hypotheek niet voor 100% via de bank loopt. De redenen hiervoor lopen behoorlijk uiteen. Starters krijgen de hypotheek niet rond en regelen dit via familie en natuurlijk zijn er altijd de fiscale overwegingen om het anders te doen. Dit geldt zeker voor de DGA met een eigen BV. In deze blog  ga ik in op de vraag wanneer je een opgaaf van deze lening bij de belastingdienst moet doen.

LEES MEER

Topics: Hypotheek, Lenen

Wanneer mag ik als dga lenen van de bv?

Posted by Rudi Düpper

21 januari 2015 9:00:00 CET

Vorige week schreef ik over de mogelijkheid om als dga geld te lenen aan de bv. Deze keer bespreek ik de opties om als dga te lenen van de bv. Leent u geld van uw bv, dan kunt u dit doen in uw hoedanigheid als werknemer of als aandeelhouder. Leent u in uw hoedanigheid als aandeelhouder, dan staat ook hier het zakelijk handelen voorop.

LEES MEER

Topics: Lenen

Mag een dga lenen aan de bv?

Posted by Rudi Düpper

13 januari 2015 8:37:00 CET

Wist u dat u geld kunt lenen aan de bv? Zolang dat onder zakelijke condities gebeurt – die ook zouden gelden wanneer de lening is aangegaan met een onafhankelijke derde in een vergelijkbare positie – is daar niets mis mee. Welke regels gelden hier?

LEES MEER

Topics: DGA, Lenen