Onze meerwaarde

Beleggingspand via crowdfunding financieren?

Posted by Rudi Düpper

16 september 2016 15:14:30 CEST

Deze week weer eens een blog over crowdfunding. Deze manier van funding is ruim 10 jaar geleden ontstaan voor financiering van sociale projecten. In 2005 was de Britse website www.zopa.com, het eerste platform waar online geld aan elkaar geleend kon worden. Inmiddels staat crowdfunding niet meer in de kinderschoenen en is een volwaardig financieringsinstrument voor MKB-ondernemingen. Ik heb er aleens een blog overgeschreven zie is-crowdfunding-wat-voor-mij

LEES MEER

Topics: Hypotheek

Woninglening voor eigen woning bij familie of eigen bv? Doe opgaaf

Posted by Rudi Düpper

3 april 2015 16:00:00 CEST

Het komt steeds vaker voor dat de hypotheek niet voor 100% via de bank loopt. De redenen hiervoor lopen behoorlijk uiteen. Starters krijgen de hypotheek niet rond en regelen dit via familie en natuurlijk zijn er altijd de fiscale overwegingen om het anders te doen. Dit geldt zeker voor de DGA met een eigen BV. In deze blog  ga ik in op de vraag wanneer je een opgaaf van deze lening bij de belastingdienst moet doen.

LEES MEER

Topics: Hypotheek, Lenen

Rente derivaten in het MKB zijn een groot probleem

Posted by Rudi Düpper

18 juni 2014 9:00:00 CEST

LEES MEER

Topics: Hypotheek

Hypotheek niet via de bank, rente nog aftrekbaar?

Posted by Rudi Düpper

11 maart 2014 14:00:00 CET

De fiscale spelregels rondom de hypotheek zijn vaak aan wijzigingen onderhevig. In een eerder blog is al beschreven dat de hypotheekrente aftrek feitelijk steeds meer wordt beperkt. Ander aandachtspunt is de gewijzigde regelgeving met betrekking tot de toegestane hypotheekvormen en de lening verstrekkers (“eigen B.V.” of bank).

De aflossingsvrije hypotheek is vanaf 1 januari 2013 verleden tijd. De rente met betrekking tot nieuwe hypotheken is alleen fiscaal aftrekbaar als de schuld binnen 360 maanden (30 jaar) en ten minste annuïtair wordt afgelost. Voor bestaande leningen is de renteaftrek voor de eigen woning niet ingeperkt en blijft dus nog volledig recht bestaan op aftrek.

LEES MEER

Topics: Hypotheek

Huis & hypotheek

Posted by Rudi Düpper

20 februari 2014 9:00:00 CET

LEES MEER

Topics: Hypotheek