Onze meerwaarde

Prinsjesdag, maar wat kunt u zeker verwachten.

Posted by Rudi Düpper

19 september 2017 11:23:05 CEST

Vandaag is het Prinsjesdag. Dan komen er nieuwe belastingplannen voor 2018 op tafel, morgen kunt u via onze nieuwsbrief weer de miljoenennota downloaden. Maar omdat wij toch altijd snel zijn met nieuws, komen wij voordat de goudenkoets is gearriveerd al met een aantal maatregelen die er zeker inzitten.

LEES MEER

Topics: vennootschapsbelasting, DGA, Belasting, inkomstenbelasting, prinsjesdag, ondernemer

Innovatiebox in de vennootschapsbelasting

Posted by Rudi Düpper

15 september 2017 16:52:32 CEST

Mijn vorige blog ging over WBSO, dan is het logisch dat ik natuurlijk ook iets over de innovatiebox blog. Innovatie box is een lastig iets om voor in aanmerking te komen, maar wij hebben toch al een aantal keer succesvol voor elkaar gekregen, door dit af te stemmen met de belastingdienst.

LEES MEER

Topics: DGA, WBSO, Subsidie, Loonbelasting, Innovatiebox

Laat ik nu WBSO subsidie liggen?

Posted by Rudi Düpper

13 september 2017 10:40:10 CEST

WBSO is er al jaren maar toch komt het nog voor dat ondernemers er geen gebruik van maken. Jammer en je laat gewoon geld liggen. Wat is WBSO. Een van de belangrijkste fiscale stimuleringsregelingen voor innovatie is de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Met de WBSO kunt u de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) binnen uw bedrijf verlagen, maar ook de overige S&O-kosten en uitgaven. Tot 2016 vielen deze overige kosten en uitgaven overigens nog onder de RDA (Research & Developmentaftrek). Met ingang van 2016 zijn de WBSO en de RDA samengevoegd tot een regeling: WBSO.

LEES MEER

Topics: DGA, WBSO, Subsidie, Loonbelasting

Bewaren voor de ficus moet dat nog?

Posted by Rudi Düpper

24 augustus 2017 11:21:27 CEST

De zomer is voorbij en de haard kan weer aan. Tja en dan zoek je iets wat erin en dan is de administratie toch iets wat voor de hand ligt. Maar let op gooi het niet te snel in de haard. Als ondernemer bent u verplicht een administratie te voeren en zeven jaar te bewaren. Wat we hieronder precies moeten verstaan, is niet nader omschreven in de wet. U doet er echter goed aan dit niet te beperkt op te vatten, zo leert recente rechtspraak.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, fiscus, bewaarplicht

Is de BV iets voor mij?

Posted by Rudi Düpper

8 augustus 2017 9:24:00 CEST

U bent al een tijdje ondernemer en het draait lekker, de vooruitzichten zijn prima. Het is dan begrijpelijk dat u denkt, ik onderneem in de verkeerde rechtsvorm! In dergelijke gevallen wordt een BV automatisch als de meest fiscaal vriendelijke vorm gezien, maar is dat ook wel zo?

LEES MEER

Topics: DGA, rechtsvorm, eenmanszaak

Voorkom dubbele bijtelling met speciale 'Vakantieauto'

Posted by Rudi Düpper

11 juli 2017 15:28:21 CEST

Oke, wellicht ben ik te laat met deze blog en liggen de tassen al in de auto. Maar dan puur ter info. Sommige leasemaatschappijen bieden als optie om te kiezen voor een vakantieauto.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, BTW, privégebruik auto, auto, Zzp'er

Toch maar die zonnepanelen.

Posted by Rudi Düpper

30 juni 2017 8:44:38 CEST

Het is geen uitzondering meer een paar van die panelen op je dak. Echter de besparing valt soms toch nog tegen, in deze gevallen is het wel handig als je in ieder geval de BTW teruggaaf over de panelen goed hebt geregeld. Maar hoe zat dat ook alweer.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, BTW teruggaaf, DGA, Zzp'er, zonnepanelen

Vakantie busje komt zo?

Posted by Rudi Düpper

20 juni 2017 16:04:04 CEST

Oke, ik ben vast niet de enige die bij de tolpoortjes op vakantie staat en denkt van tellen zij dat bouwvakkersbusjes nu eigenlijk wel bij.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, privégebruik auto, auto, Zzp'er

BTW binnen de EU, hoe zat het ook al weer!

Posted by Rudi Düpper

16 juni 2017 9:21:21 CEST

Wij ontvangen steeds vaker vragen inzake BTW issues binnen de EU. Natuurlijk hebben wij het dan niet over de benzinebonnetjes uit Frankrijk of Italy maar gewoon de ondernemer die goederen levert of diensten verricht in andere EU landen. Onder meer vragen als, ben ik btw verschuldigd of geldt er een vrijstelling en welk tarief (0%, 6% of 21%) moet ik toepassen, zullen dan zeker de revue passeren.

LEES MEER

Topics: DGA, BTW, fiscaal, zzp

Bezwaar btw privégebruik auto, kan in de prullenbak!

Posted by Rudi Düpper

8 juni 2017 17:22:42 CEST

Behoorlijk wat kantoren waren zeer actief met bezwaar maken tegen het btw privé gebruik. Op zich hebben wij hier als kantoor nooit in gelooft, maar nu is er een uitspraak van de Belastingdienst op de bezwaarschriften tegen de btw-heffing over het privégebruik van de auto van de zaak, die als massaal bezwaar zijn aangewezen. Nagenoeg alle bezwaren zijn ongegrond verklaard, tenzij u in uw bezwaar heeft aangegeven dat toepassing van het forfait tot een te hoge btw-heffing leidt. U krijgt dan nog tot 15 juli 2017 de gelegenheid om aannemelijk te maken dat u recht heeft op een btw-teruggaaf.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, Belasting, fiscaal, inkomstenbelasting