Onze meerwaarde

Aansprakelijkheid bij uitbesteden werk.

Posted by Rudi Düpper

3 februari 2017 10:15:10 CET

Nu de VAR op de schop is genomen is er veel discussie ontstaan over de huidige situatie als er personeel wordt ingehuurd. Het belangrijkste is natuurlijk wat is nu het risico en waar ben ik nu eigenlijk aansprakelijk voor. In de gratis advieswijzer van 7 pagina’s staat goed aangeven wat je kan doen om die aansprakelijkheid te voorkomen.

LEES MEER

Topics: VAR, DGA, BTW, Lonen, fiscaal

BTW voor medische dienstverlening, altijd lastig

Posted by Rudi Düpper

13 april 2016 9:00:00 CEST


Voor medische diensten bestaat een vrijstelling, dat is algemeen bekend. Dit besluit uit 2013, BTW-vrijstelling voor (para)medische diensten is nu per 1 april 2016 verruimd.

LEES MEER

Topics: BTW

Regels voor zonnepanelen en BTW in 2016

Posted by Rudi Düpper

12 februari 2016 16:00:00 CET

De basis is een uitspraak van het Europese Hof op 20 juni 2013, inzake een Oostenrijkse particulier, de heer Fuchs, die in 2005 zonnepanelen op het dak van zijn woning installeerde. De elektriciteit die hij produceerde met deze zonnepanelen leverde hij terug aan het openbare elektriciteitsnet. Het Europese Hof heeft beslist dat de heer Fuchs voor het leveren van elektriciteit aan het openbare elektriciteitsnet BTW-ondernemer is. Hij moet dus BTW afdragen over de opbrengst van de elektriciteit die hij terug levert. Hij mag echter ook de BTW die hij betaalt op de aankoop en onderhoud van de zonnepanelen in aftrek brengen.

LEES MEER

Topics: BTW

BTW afrekening met de fiscus

Posted by Rudi Düpper

27 november 2015 16:00:00 CET

Btw op bonnetjes blijft een issue. Voor het gemak illustreer ik hier twee gevallen die vaak vragen oproepen. Btw op openbaar vervoersbewijzen en natuurlijk de kleine facturen oftewel kassabonnetjes.

LEES MEER

Topics: BTW

Kan ik nog gebruikmaken van de BTW-verlaging van 6%?

Posted by Rudi Düpper

12 juni 2015 16:00:00 CEST

Op Prinsjesdag 2014 werd bekend gemaakt dat het lage btw-tarief van 6% op arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen (ouder dan twee jaar) werd verlengd tot 1 juli 2015. In het verleden is deze verhoging een paar keer uitgesteld maar dit jaar zijn nog geen signalen dat deze maatregel wordt verlengd. Op de vraag of je nog gebruik kan maken van de BTW-verlaging van 6 % is het antwoord neen.

LEES MEER

Topics: BTW