Onze meerwaarde

Bewaren voor de ficus moet dat nog?

Posted by Rudi Düpper

24 augustus 2017 11:21:27 CEST

De zomer is voorbij en de haard kan weer aan. Tja en dan zoek je iets wat erin en dan is de administratie toch iets wat voor de hand ligt. Maar let op gooi het niet te snel in de haard. Als ondernemer bent u verplicht een administratie te voeren en zeven jaar te bewaren. Wat we hieronder precies moeten verstaan, is niet nader omschreven in de wet. U doet er echter goed aan dit niet te beperkt op te vatten, zo leert recente rechtspraak.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, fiscus, bewaarplicht

Voorkom dubbele bijtelling met speciale 'Vakantieauto'

Posted by Rudi Düpper

11 juli 2017 15:28:21 CEST

Oke, wellicht ben ik te laat met deze blog en liggen de tassen al in de auto. Maar dan puur ter info. Sommige leasemaatschappijen bieden als optie om te kiezen voor een vakantieauto.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, BTW, privégebruik auto, auto, Zzp'er

Toch maar die zonnepanelen.

Posted by Rudi Düpper

30 juni 2017 8:44:38 CEST

Het is geen uitzondering meer een paar van die panelen op je dak. Echter de besparing valt soms toch nog tegen, in deze gevallen is het wel handig als je in ieder geval de BTW teruggaaf over de panelen goed hebt geregeld. Maar hoe zat dat ook alweer.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, BTW teruggaaf, DGA, Zzp'er, zonnepanelen

Vakantie busje komt zo?

Posted by Rudi Düpper

20 juni 2017 16:04:04 CEST

Oke, ik ben vast niet de enige die bij de tolpoortjes op vakantie staat en denkt van tellen zij dat bouwvakkersbusjes nu eigenlijk wel bij.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, privégebruik auto, auto, Zzp'er

Bezwaar btw privégebruik auto, kan in de prullenbak!

Posted by Rudi Düpper

8 juni 2017 17:22:42 CEST

Behoorlijk wat kantoren waren zeer actief met bezwaar maken tegen het btw privé gebruik. Op zich hebben wij hier als kantoor nooit in gelooft, maar nu is er een uitspraak van de Belastingdienst op de bezwaarschriften tegen de btw-heffing over het privégebruik van de auto van de zaak, die als massaal bezwaar zijn aangewezen. Nagenoeg alle bezwaren zijn ongegrond verklaard, tenzij u in uw bezwaar heeft aangegeven dat toepassing van het forfait tot een te hoge btw-heffing leidt. U krijgt dan nog tot 15 juli 2017 de gelegenheid om aannemelijk te maken dat u recht heeft op een btw-teruggaaf.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA, Belasting, fiscaal, inkomstenbelasting

De auto, wat moet ik er mee?

Posted by Rudi Düpper

12 mei 2017 15:22:46 CEST

Eigenlijk is de vraag hoe toekomstbestendig zijn al die belastingplannen nu eigenlijk voor de auto, wanneer je moet beslissen welke auto, elektrisch, en zakelijk vs privé. In de advieswijzer Auto die u kunt downloaden staat alles in. Maar nu even in het kort. In 2019 wijzigt de bijtelling wederom. De standaardbijtelling blijft 22%, maar de bijtelling van 4% voor auto’s zonder CO2-uitstoot geldt alleen voor de eerste € 50.000 cataloguswaarde. Daarboven geldt ook voor deze auto’s een bijtelling van 22%. Er geldt een uitzondering voor auto’s zonder CO2-uitstoot op waterstof; deze auto’s houden wel een bijtelling van 4% over de gehele cataloguswaarde.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak

Is importeren van een auto nu voordeliger?

Posted by Rudi Düpper

30 januari 2017 14:03:04 CET

Dit gevoel heb je natuurlijk snel als je op de site van www.mobile.de kijkt naar auto’s in Duitsland. Het punt is dat er in Nederland BPM bijkomt. Deze BPM is in een Hoge Raad uitspraak van 27 januari 2017, zaaknummer 15/02273 weer eens onderwerp van discussie geweest.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak

Nieuwe auto in 2016?

Posted by Rudi Düpper

25 november 2016 9:55:47 CET

LET OP met privékilometers als je een nieuwe auto koopt in 2016

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak

Toch nog die nieuwe auto in 2016? Vier tips!

Posted by Rudi Düpper

18 november 2016 14:38:16 CET

De standaardbijtelling wordt vanaf 2017 22%van de cataloguswaarde, inclusief btw en BPM. Alleen voor auto’s die geen CO2 uitstoten, geldt een lagere bijtelling van 4% van de cataloguswaarde (inclusief btw en BPM). De percentages gelden alleen voor nieuwe auto’s. Dat wil zeggen: auto’s met een datum eerste toelating op de weg vanaf 1 januari 2017. Voor auto’s met een eerste toelating op de weg van voor die tijd, gelden andere percentages.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak

Creativiteit is geen garantie voor bijtelling vrij rijden

Posted by Rudi Düpper

28 juli 2016 11:34:57 CEST

Oké soms ben je wel eens te laat met een blog en dit is er zo een. Veel lezers zijn al met vakantie en als je dat met je zakelijk auto doet en deze niet bijtelt, zijn sommige personen zeer creatief. In onderstaande casus wordt duidelijk aangegeven dat bepaalde creativiteit ook al is het best logisch gewoon niet lukken.

LEES MEER

Topics: Auto van de zaak, DGA